Opskrift på champignoner med fyld

Hvis du mangler en lille og enkel ret til dit tapasbord, vil nogle Fyldte Champignoner være en god idé. Og fyldte champignoner er også fine at servere til fx en velkomstdrink sammen med lidt gode oliven. Men du kan selvfølgelig også vælge at lave fyldte champignoner, når du skal servere en gæstemenu, og du synes, at der skal være lidt andet og mere spændende tilbehør til stegen, end det som du plejer at lave. Når du skal lave fyldte champignoner, skal du bruge: 20 store og flotte champignoner, 1 spsk god olivenolie, ca. 1 dl finthakket persille, 1 hakket stort fed hvidløg, 2 spsk finthakket skalotteløg, 1/2 tsk. groft salt, lidt peber til tilsmagningen, 1 tsk olivenolie til pensling, 100 g feta, 4 skiver god skinke (fx serranoskinke, sortfodsskinke eller anden skinke af god kvalitet).

Start med at rense champignonerne for jord og fjern stokken, men gem halvdelen af stokkene til fyldet. De gemte rensede stokke hakkes nu fint og bland dem derefter sammen med olie, persille, løg, hvidløg, salt og peber. Pensl bunden af svampene og fordel derefter fyldet i. Skær skinkestykkerne i 5 lige store dele, og læg de 20 små stykker oven på hver svamp. Herefter skal feta osten smuldres hen over svampene. Læg de fyldte svampe på en bageplade med bagepapir og bag dem i 15 minutter ved 175 grader.

Servér de fyldte svampe varme. Du kan nemt lave dem klar i forvejen og opbevare i køleskabet, så de bare lige skal bages i ovnen, når gæsterne kommer.