Læs matematik-økonomi på Syddansk Universitet

Læs matematik-økonomi på Syddansk Universitet

Nævner man ordene økonomi, matematik og statistik løber mange nok skrigende bort, men for dem, som synes det lyder super interessant, vil en uddannelse i matematik og økonomi på Syddansk Universitet være ganske oplagt.

Uddannelsen i matematik-økonomi kombinerer matematik og økonomi i én uddannelse. Den giver viden om, hvordan man kan benytte matematik i et økonomisk perspektiv, så man kan benytte matematiske metoder til at løse komplekse, økonomiske problemstillinger. Det er altså på sin vis en meget praktisk uddannelse, da man ikke blot lærer en masse teorier, men man får håndgribelige matematiske metoder med sig, som man kan anvende i det virkelige liv. Uddannelsen giver et solidt fundament inden for, ikke blot matematik og økonomi, men også statistik økonomi.

Uddannelsen er en bacheloruddannelse, som tager tre år på fuldtid. Uddannelsens fag er delt op i to blokke: en blok matematiske fag og blok med økonomiske fag. På tredje år afslutter man uddannelsen med at skrive en bacheloropgave.

Gennemfører man en bachelor i matematik-økonomi på Syddansk Universitet, vil man have en adgangsbillet til et stort udvalg af kandidatuddannelser både på Syddansk Universitet, men også på andre universiteter i hele verden. Man kan læse videre på en kandidatuddannelse inden for decideret matematik og økonomi, eller man kan vælge at specialisere sig i et andet fagområde, som bacheloren giver adgang til.

Når man har færdiggjort sin uddannelse i matematik-økonomi vil man være solidt rustet til at varetage en række job inden for både det private og offentlige erhvervsliv. Det er også muligt at ansøge om at skrive en PhD, hvis man har mod på at fortsætte med at studere og forske, efter man har afsluttet sin kandidatgrad.