Den sjoveste julepynt til din julefest

Julen er hjerternes fest

En meget brugt vending igennem flere generationer. Men det er sandt. Alle er lidt blidere i december.

Endda selvom det også er den mest travle måned og mange føler sig lidt stressede. Det er ærgerligt, men der er bare meget at se til i december.

Der skal købes gaver i stakkevis. Købes gaver til pakkekalender. Både til ungerne og til deres klasser i skolen og til kollegerne på arbejdet. Der er julefrokoster. Der er mad der skal indkøbes og forberedes. Der er traditioner og sammenkomster der skal holdes. Juletræsfester. Og så er der det ret vigtige juletræ og julepynt som ingen vil undvære. Medmindre de har Grinch-tendenser. De er heldigvis i mindretal.

Julepyntens oprindelse

Med julen kommer også glæden ved at pynte op. Der er noget helt særligt ved julepynt. Det er den eneste slags pynt hvor, for meget, er standarden. Der skal helst være for meget. Det skal være overdådigt og prangende. Gerne med børnenes egne kreationer også.

Vores traditionelle glaskugler stammer fra Tyskland. Ligeledes gør idéen med et fældet pyntet træ midt i stuen. Julekuglerne blev oprindeligt designet og fremstillet i Tyskland. De skulle symbolisere kandiserede æbler.

Kræmmerhuset er vores egen danske opfindelse og skulle symbolisere købmandens kræmmerhus. Når du fik et kræmmerhus ved købmanden var det ofte godter, du så havde købt.

De flettede julehjerter stammer også fra Danmark. Faktisk siges det at H.C. Andersen flettede verdens første julehjerte i 1860’erne.

Julen har været her igennem mange traditioner og mange kriser. Det er en af vores mest velbevarede højtider.